Janusz Kurtyka, 27 X 2011

W dniu 17 września 2013 r.  –w 74. rocznicę agresji sowieckiej  na Polskę– w warszawskim klubie studenckim "Hybrydy" odbyła się prezentacja Prawdziwej "księgi zasług" Wojciecha Jaruzelskiego. Publikacja ta jest odpowiedzią młodych ludzi na fałszowanie najnowszej historii Polski oraz na próby gloryfikacji  postaci generała przez środowiska lewicowe.

Dzieło to jest owocem wspólnej pracy stowarzyszeń studenckich oraz młodzieżowych organizacji konserwatywnych i patriotycznych:  Młodzi dla Polski, Studenci dla Rzeczypospolitej, Sapere Aude,  KoLiber oraz Red is Bad. W księdze znaleźć można 20 specjalnie wybranych wydarzeń z życia Jaruzelskiego pokazujących jego prawdziwe postawy i zachowania względem społeczeństwa. W naukowym komitecie  wsparcia tego przedsięwzięcia znalazły się liczne autorytety z zakresu historii m.in. prof. Andrzej Nowak, prof. Jan Żaryn, prof. Marek Chodakiewicz czy dr Wojciech Muszyński. Sama księga, jak podkreślają jej autorzy, nie ma  jednak charakteru naukowego, lecz popularnonaukowy.

Księga dostępna po kliknięciu w obrazek:

ul. Wysłouchów 4/20          Al. Waszyngtona 39/25

tel: 789 162 112