Janusz Kurtyka, 27 X 2011

Fundacja im. Janusza Kurtyki zaprasza do udziału w warszawskiej Nocy Muzeów w Przystanku Historia Centrum Edukacyjnym IPN im. Janusza Kurtyki.
W ramach tegorocznej edycji przewidziane są takie wydarzenia jak:

• Wystawa pamiątek związanych z Januszem Kurtyką
  • Prezentacja enigmy i warsztaty szyfrowania
  • wystawa o Cichociemnych
  • Pokaz broni wyborowej jednostki GROM
  • escape room
  • zajęcia edukacyjne dla dzieci i dorosłych
  • konkursy z nagrodami
  • pokazy filmów

Natomiast o godzinie 21.30 odbędzie się współorganizowane przez Fundację spotkanie poświęcone Januszowi Kurtyce - patronowi Fundacji, w którym udział wezmą: prof. Jan Żaryn, dr Zbigniew Nawrocki, dr Wojciech Frazik. Prowadzącymi spotkanie będą: Zuzanna Kurtyka - Przewodniczący Rady Fundacji oraz Paweł Kurtyka - Prezes Fundacji. Tematem spotkania będzie wspomnienie Janusza Kurtyki na tle historii rozwoju IPN. Spotkanie oraz pozostałe wydarzenia odbędą się w Przystanku Historia Centrum Edukacyjne IPN przy ul.Marszałkowskiej  21/25 w Warszawie w Noc Muzeów w godzinach 19.00 - 01.00 z dnia 20/21 maja 2017 roku.

ozio_gallery_nano
Ozio Gallery made with ❤ by turismo.eu/fuerteventura