Janusz Kurtyka, 27 X 2011

Fundacja im. Janusza Kurtyki zaprasza do udziału w Zimowym Rajdzie Śladami Ks. Władysława Gurgacza, który odbędzie się w dniach 9-10 marca 2019 roku. Rajd stanowi część III Edycji projektu Rajd Śladami Żołnierzy Wyklętych.

Wydarzenie odbędzie się na terenie Małopolski w regionie Beskidu Sądeckiego. Rajd będzie miał charakter autokarowo-pieszy. Pierwszego dnia uczestnicy odwiedzać będą miejsca związane z działalnością Ks. Gurgacza. Po południu przejdą szlakiem górskim na Halę Łabowską. Drugiego dnia rajdu uczestnicy odbędą dalszą część górskiego marszu. Po czym autokarem udadzą się do dwóch miejscowości związanych z Ks. Gurgaczem i partyzantami PPAN. Rajd Zakończy się w miejscu jego rozpoczęcia w Krakowie

Trasa rajdu przedstawia się następująco:
Kraków - Sienna - Popardowa - Rytro - Żegiestów - Czarny Potok - Jaworzyna - Hala Łabowska - Hala Pisana -Ostra - Żeleźnikowa Wlk. - Nawojowa - Maciejowa - Kraków

Uwaga! Trasa piesza odbędzie się w górskim masywie Hali Łabowskiej.

Przewodnikiem podczas rajdu będzie Kamil Olesiński z GRH Żandarmeria

Nocleg dla uczestników przewidziany jest w schronisku PTTK na Hali Łabowskiej

Zbiórka uczestników przy Domu Turysty PTTK w Krakowie na skrzyżowaniu ul. Westerplatte i ul. Kopernika w dniu 9 marca (sobota) o godz. 8.30 rano
Koniec rajdu przewidziany w dniu 10 marca (niedziela) na godzinę 18.00

Zgłoszenia do uczestnictwa w wydarzeniu przyjmowane są do 4 marca 2019 roku pod adresem e -mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript..

UWAGA!!! LICZBA MIEJSC OGRANICZONA!

Każde zgłoszenie musi posiadać: Imię i nazwisko, tel. kontaktowy, datę urodzenia, zgodę na przetwarzanie danych osobowych.

Opłata rajdowa wynosi 150 zł i należy ją wpłacić po dokonaniu rejestracji na poniższy nr konta:
Nazwa banku: PKO BP SA Oddział 3 w Łodzi
nr konta: 46 1020 3378 0000 1702 0303 3305
Uczestnikom co najmniej pięciu rajdów organizowanych przez Fundację przysługuje 20% rabatu (opłata 120 zł)
Dzieci do lat 15 - opłata rajdowa 70 zł

UWAGA! UCZESTNIKAMI RAJDU MOGĄ BYĆ WYŁĄCZNIE OSOBY POWYŻEJ 8 ROKU ŻYCIA. OSOBY W WIEKU 8-16 LAT MUSZĄ UCZESTNICZYĆ W RAJDZIE ZE SWOIM OPIEKUNEM PRAWNYM. OSOBY W WIEKU 16-18 LAT MUSZĄ POSIADAĆ ZGODĘ RODZICA/OPIEKUNA PRAWNEGO DO UCZESTNICTWA W RAJDZIE

Wydarzenie dostępne jest także na facebooku pod tym linkiem: https://bit.ly/2DK6LRu

Współorganizatorem projektu jest Urząd ds Kombatantów i Osób Represjonowanych

Partnerzy: