Fundacja im. Janusza Kurtyki zaprasza na spotkanie online z Panem mjrem Franciszkiem Chrostowskim ps. "Mały", żołnierzem podziemia antykomunistycznego, łącznikiem mjr. Jana Tabortowskiego ps. "Bruzda", więźniem stalinowskim, prezesem Światowego Związku Żołnierzy Armii Krajowej okręgu Ostrołęka.

Spotkanie odbędzie się 26.02.2021 r., o godzinie 17:30 na kanale Youtube Blogpress.

Podczas spotkania zachęcamy Państwa do zadawania pytań na czacie.

Link do transmisji : https://youtu.be/Tb6wn6IBCLI
Spotkanie zorganizowane dzięki uprzejmości Blogpress.pl

1 marca obchodzić będziemy Narodowy Dzień Pamięci Żołnierzy Wyklętych. Będziecie Państwo mieli okazję wysłuchać wspomnień Szanownego Pana Franciszka Chrostowskiego, co będzie żywą lekcją historii. Żołnierze Wyklęci, Niezłomni, nie złożyli broni po zakończeniu II wojny światowej. Stawili zbrojny i polityczny opór narzuconej sowieckiej okupacji, która zniewoliła Polskę na kilkadziesiąt lat.

Spotkanie poprowadzi Piotr Brulikis z Fundacji im. Janusza Kurtyki

Adres rejestrowy: