Janusz Kurtyka, 27 X 2011

Zespół Fundacji

Aleksander Podgórny - Kierownik Działu Promocji

Aleksander Podgórny - absolwent politologii w Akademii Ignatianum w Krakowie (mgr) oraz Szkoły Przywództwa Instytutu Wolności, obecnie Kierownik Działu Promocji Fundacji im. Janusza Kurtyki. Wieloletni działacz Stowarzyszenia Studenci dla Rzeczypospolitej i social media manager tej organizacji, redaktor oraz social media manager portalu Kresy.pl oraz Stowarzyszenia Wspólnota Polska. Współorganizator krakowskich obchodów Narodowego Dnia Pamięci Żołnierzy Wyklętych od 2012 r., a także Krakowskich Marszów Rotmistrza upamiętniających postać Witolda Pileckiego. Pasjonat historii polskiego podziemia niepodległościowego, szczególnie odłamu narodowego oraz historii lotnictwa. Interesuje go także współczesna polityka i aspekty bezpieczeństwa narodowego i międzynarodowego.

ozio_gallery_nano
Ozio Gallery made with ❤ by turismo.eu/fuerteventura