Janusz Kurtyka, 27 X 2011

Zespół Fundacji

Aleksander Podgórny - Kierownik ds. promocji

Aleksander Podgórny - absolwent politologii w Akademii Ignatianum w Krakowie (mgr) oraz Szkoły Przywództwa Instytutu Wolności, obecnie Kierownik ds. Promocji Fundacji im. Janusza Kurtyki. Wieloletni działacz Stowarzyszenia Studenci dla Rzeczypospolitej i Social Media Manager tej organizacji, Redaktor oraz Social Media Manager portalu Kresy.pl oraz Stowarzyszenia Wspólnota Polska. Współorganizator krakowskich obchodów Narodowego Dnia Pamięci Żołnierzy Wyklętych od 2012 r., a także Krakowskich Marszów Rotmistrza upamiętniających postać Witolda Pileckiego. Pasjonat historii polskiego podziemia niepodległościowego, szczególnie odłamu narodowego oraz historii lotnictwa. Interesuje go także współczesna polityka i aspekty bezpieczeństwa narodowego i międzynarodowego.

Łukasz Płoski - Koordynator projektów strategicznych

Łukasz Płoski - urodzony w 1991 r., prawnik, absolwent Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu Łódzkiego zajmujący się zawodowo obsługą prawną i marketingową projektów e-commerce w prywatnym przedsiębiorstwie oraz wdrożeniami prawnymi z zakresu prawa e-commerce i prawa ochrony danych osobowych w ramach prowadzonej przez siebie działalności gospodarczej. Wieloletni działacz Stowarzyszenia Studenci dla Rzeczypospolitej z rozległym doświadczeniem organizatorskim. W ramach działalności w Stowarzyszeniu koordynator siedmiu projektów, w tym łódzkich edycji ogólnopolskiej akcji Namioty Wyklętych”, przez rok prezes oddziału łódzkiego Stowarzyszenia. W Fundacji zajmuje się przygotowaniem dokumentacji i koordynacją projektów strategicznych

Jan Ciećkowski - Koordynator ds. opracowania materiałów

Jan Ciećkowski - ur. 8 IX 1987 r w Pile. Absolwent Wydziału  Historycznego  Uniwersytetu  im.  Adama  Mickiewicza  w  Poznaniu. Na kierunkach o specjalności nauczycielska oraz archiwistyka. Były członek Klubu Gazety Polskiej w Poznaniu.

Zainteresowania naukowe: historia XX wieku, socjologia, filozofia, prawo, politologia, ekonomia, medioznastwo, bezpieczeństwo narodowe, stosunki międzynarodowe, origami i kultura Japonii.

ul. Wysłouchów 4/20          Al. Waszyngtona 39/25

tel: 789 162 112